Zelf strips tekenen

De leukste manier om op Comik mee te doen, is door zelf je eigen strips te tekenen. Dat kun je natuurlijk gewoon met potlood op papier doen of met een programma op je computer. Maar als je geen papier bij de hand hebt of geen programma hebt om mee te tekenen, zijn er ook een boel websites waar je je eigen strip kunt tekenen.

We hebben hieronder een paar teken-websites voor je verzameld die wij erg goed vinden. Weet je zelf ook een plek op internet waar je goed kunt tekenen en staat 'ie hier niet bij? Laat het ons dan weten op het forum!

Pixlr

Pixlr lijkt op photoshop, snel, gratis, online, maar je hebt wel flash nodig.

Sumopaint

Sumopaint lijkt op photoshop, ook prachtig, snel, gratis, online. werkt met flash. Kies in het beginscherm voor 'Open Sumo Paint' en je kunt direct aan de slag.

svg-edit

Svg-edit lijkt op illustrator, een online vector tekentool, werkt met javascript en waardoor het vrijwel overal gebruikt kan worden.

Comix

Comix is speciaal bedoeld voor strips en je kunt er eenvoudige striptekeningen met tekstballonnen mee maken. Werkt met Flash.

DeviantArt Muro

Deviantart is een prachtige tekentool, doet denken aan Photoshop en in html5 waardoor het overal bruikbaar is. Er zitten een paar mooie brusheffecten in en het tekent ook lekker op de I-pad. Het is niet mogelijk om tekst in te voegen.

Reacties

phil

vrijdag 25 januari 2013 om 20:13:24

cool

Anoniem

woensdag 27 juni 2012 om 17:02:41

waar kan ik tekenen

Anoniem

woensdag 4 april 2012 om 15:23:26

Cool

Creative Commons - Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen

Tenzij anders vermeld staat, valt al het door gebruikers gemaakte werk op comik.nl onder een Creative Commons licentie.