• 22 mei 2017

  In Utrecht was de Kunststripbeurs 2017. B. Carrot was er met Sarah (links een fragment) en deze tekenaars waren er ook!
  Lees meer >>

 • 30 december 2016

  Maak jij een nieuw avontuur voor het 11Letterig Park? Pas de regels toe van Wasco:
  Schrijf automatisch en denk terwijl je tekent.
  Lees meer >>

 • 8 juni 2016

  De winnaar van de Comik Web Award 2016! is Jasper Rietman met TRI/P . Tweede plaats voor Spindrift. Een gedeelde derde plaats voor Ringeldingen en To Be A Comic. Bekijk hier de shortlist met de aantekeningen van de jury.
  lees meer >

 • 17 maart 2016

  De shortlist voor de Comik Web Award 2016! is bekend. Kom ook naar de Comik Web Award Expositie tijdens de Stripdagen Haarlem op 4 en 5 juni in de Philharmonie.
  lees meer >

 • 9 maart 2016

  Welke emoji zou jij willen toevoegen? Check hier een paar leuke ideeen die werden gemaakt na de workbench ‘Emoji take over’ van het Instituut voor Beeldtaal. Welke ontbreken er nog? Bedenk een nieuwe emoji
  lees meer >

 • 29 februari 2016

  Wat denken Lari, Dirk en Jeroen over de Stripdagen Rijswijk ?
  En wat denk jij? Voeg je eigen Comik toe!

 • 6 juni 2014

  Anne Stalinski met Daily Stalinski! is Winnaar van de Comik Web Award 2014.
  Tijdens de stripdagen Haarlem was er een leuke Comik Web Award Expositie en bekijk hier de volledige shortlist >>>

 • 10 maart 2014

  Anne Stalinski met Daily Stalinski! is Winnaar van de Comik Web Award 2014. Kom naar de Comik Web Award Expositie tijdens de stripdagen Haarlem en kijk hier naar de volledige shortlist >>>

 • 12 oktober 2013

  Ook jij maakt het grote nieuws mee. Teken wat je met eigen ogen hebt gezien. Nieuws uit eerste hand, getekend door jou.
  Pas deze nieuwste vorm van reportage zelf toe hier op Comik en bekijk het andere nieuws.

 • 17 februari 2013

  Bekijk deze mooie strip Loslopend Wild getekend door Nathalie . Loslopend wild laat op een mooie manier zien hoe gejaagd wij leven. Het poppetje op je schouder die zegt wat anders te willen, die zegt ergens anders te willen zijn. De hoofdpersoon blijft toch doorgaan met haar verplichtingen, omdat ze dit doet met een goede reden...

 • 16 februari 2013

  Kijk eens naar de verhaaltjes gemaakt door Geinz. De serie Net iets anders laat korte heldere sketches zien in verschillende thema's. Wij konden er erg om lachen.

 • 10 december 2012

  Dat je met sneeuw van alles kunt laat de winterwedstrijd zien. De winnaars zijn: Filosoferen… van Irmas en spelen in de sneeuw van Gidion. En een eervolle vermelding voor spelen in de sneeuw 2 van Sagga.
  Lees hier meer.

 • 3 december 2012

  Een origineel stripverhaal lezen? Lees Mrs of Dreams. Deze uniek vormgegeven strip is gemaakt door Piers en gaat over een 'schattige moordenaar' die uit lichaamsdelen zijn perfecte vrouw wil creëren. Ja, schattig toch? Lees hier het verhaal en laat weten wat je ervan vindt.

 • 3 december 2012

  Deze strip van AnneStalynsky is een kijkje waard. In een kort verhaal legt Anne een situatie voor, waar een ieder zich in zal herkennen. Geef nu je mening over deze lieve strip!

 • 24 oktober 2012

  Wat spookt er bij jou allemaal onder je bed met Halloween?
 Publiceer jouw meest lugubere monster in een strip of schets hier op comik.nl en maak kans op het nieuwe World of DIK album van Maikel Verkoelen! Lees hier hoe je mee kan doen.
  Wees snel, want het is al bijna halloween.

 • 16 juni 2012

  Alle 129 inzendingen voor de Benelux Beeldverhalen Prijs 2012 zijn nu op Comik te bewonderen.
  In alfabetische volgorde op voornaam van A-J en van K-Z.
  Of de shortlist met de winnaars

 • 2 juni 2012

  Tijdens de opening van de stripdagen Haarlem is de Comik Web Award 2012 uitgereikt aan Christiaan de Jong voor heerlijke stripjes voor bij de koffie. Volgens de jury: Het werk is in al zijn eenvoud grappig en inspirerend. De Jong maakt de titel waar, sfeervol en niet moeilijk doen, maar ongecompliceerd genieten. Lees hier het juryrapport .

 • 21 maart 2012

  De Comik Web Award 2012 is een aanmoedigingsprijs voor tekentalent op het web. De prijs is uitgereikt aan Christiaan de Jong op 1 juni tijdens de de opening van stripdagen Haarlem 2012.
  In de Philharmonie is op 2-3 juni een expositie met voorbeelden van het genomineerde werk.
  Lees hier het volledige juryrapport.

 • 6 maart 2012

  Het is zover. 2012, de Maya's voorspelden het, dus het moet wel waar zijn: dit is het jaar dat ons laatste uur zal slaan. Maar het einde van de wereld hoeft natuurlijk niet alleen maar treurnis te zijn, want je kunt er hartstikke leuke stripjes over maken!
  Doe mee en teken jouw visie op hoe in 2012 de wereld al dan niet aan z'n einde zal komen!

 • 27 december 2011

  De expositie Een donkere steeg in Amsterdam in straatgalerie de Kijkkasten met werk van Dace Sietina, Jeroen Funke, Rik Nieuwdorp, Piers Goffart, Anne Stalinsky, Eric de Groot, Lisa Marie van Barneveld, is vanaf heden hier op Comik te bekijken.
  En hier kun je nog steeds jouw bijdrage toevoegen aan de supertoffe serie 'Een donkere steeg in Amsterdam...'

 • 24 december 2011

  Volgens jullie inzendingen kunnen Sint en de kerstman het soms prima vinden: van eendrachtig shoppen tot hulp bij burnout. Toch leverde de stevige afrekening tussen de 2 kindervrienden verreweg de meeste likes op. Lees hier verder

 • 16 november 2011

  Sinterklaas komt de kerstman tegen,...
  Doe mee aan de eerste december-tekencompetitie op Comik en maak kans op een mooie prent van Jasper Rietman of een paar leuke stripboeken. Inzenden kan t/m 20 december 2011. Lees hier hoe je mee kan doen.

 • 15 oktober 2011

  Het figuurtje Tuitel is bedacht door de bekende kunststriptekenaar G. Wasco. De belevenissen van Tuitel zijn onbegrensd maar tot nu toe alleen door Wasco vastgelegd. Wasco nodigt jou uit om een strip over Tuitel te maken. Klik hier voor Wasco's toelichting. Kijk voor voorbeelden op Tuitel alleen en Tuitel kleurenstrips

 • 9 oktober 2011

  Op comik kun je nu samenwerken aan een strip. Iemand begint een strip en een ander maakt het vervolg.
  Hoe doe je dat? Kies: 'comik toevoegen', klik: 'aan een nieuwe serie'. Vul bij het kopje 'Strips toevoegen' de naam in van één of meer mede-auteurs (met een account op comik).
  Mede-auteurs kunnen nu zelf strips toevoegen aan jullie serie.

 • 7 oktober 2011

  Haruki Murakami is de schrijver van het korte verhaal The Rise and Fall of the Sharpie Cakes. Daarvan heeft La Nonette (ps. van Manon Bijkerk)
  een prachtig getekende zwarte-hurmor-strip gemaakt. Hoe het eindigt vertelt deze strip helaas niet. Mooi gedaan, vooral typografisch.

 • 7 oktober 2011

  Een ogenschijnlijk luchtig verhaaltje naar een titel van Haruki Murakami over een meisje dat blij is zolang ze danst. Maar dat houdt een keertje op. Bij herlezen valt op hoe doordacht het verhaal is. Doeke van Nuil treft met zijn eenvoudige tekenstijl en het fraaie ritme: speciale aandacht voor bladzijde 8!

 • 7 oktober 2011

  Op groen-blauwe tegeltjes in toiletten vindt men vaak levenslessen. "Kill your darlings" is er een die men regelmatig tegenkomt. Piers Goffart , de maker van "Keep your darlings" speelt met deze wijsheid, en heeft hiermee een stichtelijk beeldverhaal gecreëerd, dat op plastische wijze toont waar dit onvermijdelijk toe leidt...wraak van huisgenoten en een bedorven eetlust.

 • 2 oktober 2011

  In 24 uur, 24 strippagina's tekenen. Op 2 okt. om 12:00u. moeten de strips af zijn. Volg de vorderingen van Nederlandse striptekenaars op de voet. Zodra een nieuwe pagina online staat, komt op comik.nl de blog weer vooraan in nieuw op het web.
  amsterdam
  K

 • 16 september 2011

  Het stripfestival Breda kan voor de één een verwarrende confrontatie zijn, en voor de ander the same old thing.
  Wat was jou ervaring? Vertel het in een strip en zet het in de serie 'ik was op stripfestival breda en...'. Zie plaatje 1 voor uitleg.

 • 24 juni 2011

  Geen overdreven gestileerde superman zoals in de Amerikaanse voorbeelden waar Frank Landsbergen uit citeert, maar een knullige Hollandse variant. Bestevaer treedt niet op tegen bankrovers en dieven, maar probeert de negatieve krachten die de samenleving ondermijnen een halt toe te roepen. Grappig door de link naar de actualiteit en de kinderlijke overdrijving.

Creative Commons - Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen

Tenzij anders vermeld staat, valt al het door gebruikers gemaakte werk op comik.nl onder een Creative Commons licentie.