Over Comik

Tussen 2009 en 2019 hebben we op Comik de leukste bekende en onbekende strips verzameld. We zijn Comik destijds gestart omdat we wilden stimuleren dat mensen zelf strips maken. Iedereen heeft in z'n kinderjaren wel eens een stripje getekend, maar de meeste mensen houden daar weer mee op zodra ze ouder worden. We hoopten dat met een leuke website we mensen zouden kunnen motiveren om het maken van strips weer op te pakken en ook vol te houden.

Dat is goed gelukt! In de loop der jaren hebben we honderden strips ontvangen van allerlei mensen. Leuke strips, stomme strips, professionele strips, amateuristische strips, serieuze strips, onzinnige strips, mooie strips, lelijke strips, van alles en nog wat! We zijn ontzettend blij met al het werk dat mensen hebben gemaakt en geplaatst.

Inmiddels is Comik gesloten voor nieuwe inzendingen. Maar we willen het geplaatste werk niet verloren laten gaan. Daarom hebben we deze archiefsite gemaakt. Hierop kun je door al het werk bladeren dat ooit op Comik is gezet.

Comik is een initiatief van Stichting Comik. Een ander initatief van Stichting Comik is het Instituut voor Beeldtaal. Ook leuk om eens te bekijken!