Sinterklaas komt de kerstman tegen, ...

Door Comik

Winnaars tekenwedstrijd

Volgens jullie inzendingen kunnen Sint en de kerstman het soms prima vinden: van eendrachtig shoppen tot hulp bij burnout. Toch leverde de stevige afrekening tussen de 2 kindervrienden verreweg de meeste likes op. Daarmee is de onbetwiste winnaar van de publieksprijs: Neef de Hond met zijn strip Sint vs. Santa!

De vakjury olv Jasper Rietman heeft ook een keuze gemaakt. De winnaar van de vakjuryprijs is geworden: 'Sinterklaas en de kerstman' van Anne Stalinsky!
Toelichting van Jasper: Ik vind haar tekenstijl mooi, op het eerste gezicht prettig rommelig maar toch eigenlijk heel knap getekend. Die rendieren zijn bijna Brecht Evens. Verder vond ik haar inzending ook het grappigst. Alle inzendingen gaan voor de grap en de hare vind ik het beste werken. Ik houd heel erg van details zoals het handje uit Piet's zak en het pratende rendier. Wat mij betreft is Anne dus de winnaar!

De wedstrijd had zeer uiteenlopende inzendingen en 2 zeer verschillende winnaars. Het laat zien dat de mogelijkheden van strips onbegrensd zijn. Anne en Neef: gefeliciteerd!

Het comikteam