Winterwedstrijd

Door comik

Winterwedstrijd

De winnaars van de Comik Winterwedstrijd 2012-2013!

Wat doe jij in de sneeuw?

Iedereen heeft het al gemerkt: het is weer gaan sneeuwen. Alles is gelijk anders en daarom aan jou nu de vraag: wat doe jij in de sneeuw?

Met sneeuw is van alles mogelijk, dat blijkt wel uit de winterwedstrijd. Die leverde dit jaar leuke inzendingen op maar het aantal likes was beperkt. Daarom heeft het Comikteam zelf de keuze gemaakt.

Wij hebben de volgende winnaar gekozen: Filosoferen… door Irmas. Irmas heeft er veel werk van gemaakt om een complete strip te maken. Het is goed getekend en ook best een leuke grap. Knap hoe Irma op een luchtige manier een existentieel filosofisch thema verwerkt. De tweede winnaar is spelen in de sneeuw door Gidion. Gidions werk is in veel opzichten totaal het tegenovergestelde. Het heeft niets van het toegankelijke van Irmas, maar je kunt zien dat er een bepaalde kwaliteit in zit. Een tikkie obsceen maar knap werk. Een eervolle vermelding gaat naar de geestige reactie op het werk van Gidion spelen in de sneeuw 2 door Sagga.

Dit zijn de prijzen:
Heinz van H tot Z ( deel H ) door Rene Windig en Eddie de Jong

Deel 1 van de complete verzameling cartoons met ‘de leukste stripkat van Nederland’ in de hoofdrol.

Heinz van H tot Z omvat de complete verzameling van dagstroken over de eigenwijze en volstrekt onvoorspelbare rode kater die van 1987 tot 2006 in diverse dagbladen zijn verschenen. Het leeuwendeel van de stroken werd in zwart-wit gepubliceerd, maar voor deze speciale uitgave zijn ze door de auteurs zelf handmatig ingekleurd. De complete avonturen van Heinz zullen zijn aangevuld met bijdragen van collega’s, schetsen, wetenswaardigheden en andere kijkjes in de keuken. Heinz van H tot Z zal uit vijf kloeke delen bestaan en is een prachtig en niet te missen eerbetoon aan de vaderlandse stripkat die in 1987 de fakkel van Tom Poes overnam om deze tot ver over de streep van het millennium te brengen.

Vincent van Gogh, de vroege jaren door Teun Berserik

Vincent van Gogh. De vroege jaren toont Van Goghs beginjaren als kunstenaar in Den Haag. Zijn eerste schilderlessen krijgt hij van zijn neef Anton Mauve, die hem introduceert bij zijn collega's van de Haagse School. Als hij een affaire begint met Sien, een van zijn modellen, raken zijn leven en werk nog meer met elkaar verweven. Ondertussen moet hij steeds vaker een beroep doen op de gulheid van zijn broer Theo, want het lukt hem maar niet van zijn werk te leven.

Teun Berserik verrichtte gedegen onderzoek naar de vroege periode uit het leven van Van Gogh. Hij toont de volharding van de beginnende schilder, zijn worsteling om zijn eigen stijl te vinden, en de eerste tekenen van de krankzinnigheid die hem later zou opslokken.

Deze mooie prijzen zijn beschikbaar gesteld door Uitgeverij Oog En Blik.